Незабаром, 20−23 вересня, в рамках 25 Book Forum відбудеться благодійна акція для людей пенсійного віку — «Третій вік: задоволення від читання». Головна мета акції — створити платформу, на базі якої відбуватиметься діалог, покликаний актуалізувати соціально-культурні проблеми людей пенсійного віку, наповнити їхнє життя новими емоціями, а також просувати ідею важливості читання в будь-якому віці.

Цьогорічна програма «Третього віку: задоволення від читання» буде насичена різноманітними подіями: екскурсійні мандрівки Львівщиною, танцювальні майстер-класи, заняття зі співу та гри на музичних інструментах, заняття з йоги та медитації, лекції психологів та безкоштовні бесіди з лікарями.

Кульмінацією акції стане концерт хорових колективів, який збере на сцені Львівського будинку органної та камерної музики аматорські хори з різних куточків області та святковий гала-концерт у Львівській обласній філармонії.

На книжковому ярмарку, який проходитиме на території Львівського палацу мистецтв, отримавши купон, пенсіонери зможуть придбати книги у видавництв-партнерів акції за спеціальною ціною.

Під час 24 Форуму видавців такою пропозицією скористались 2000 пенсіонерів. Усього в акції «Третій вік: задоволення від читання» взяли участь 9332 пенсіонери.

У 2017 році команда фестивалю закупила та передала 622 нові книги у бібліотеки територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, а також у 7 книжкових клубів, створених у межах акції у бібліотеках ЦБС для дорослих у Львові та Стрию.

Благодійна акція отримала широкий резонанс, чимало позитивних відгуків та підтримку громадськості. Організовується у співпраці із рядом інституцій, що спеціалізуються на роботі із людьми пенсійного віку. Цьогоріч благодійна акція відбудеться за фінансової підтримки Львівської міської ради у межах програми «Львів — місто літератури».

Поділитись: