Львівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області повідомляє, що 17 квітня 2019 року постановою Кабінету Міністрів України № 337 затверджено новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, який набирає чинності з 1 липня 2019 року.

Новий Порядок відповідно до вимог сьогодення удосконалює механізми розслідування та обліку нещасних випадків та аварій на виробництві, професійних захворювань та отруєнь на виробництві, що сталися з особами, визначеними частиною першою статті 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Цей Порядок, зокрема,спрощує процедури оформлення документів, необхідних для встановлення факторів, що пов’язують нещасний випадок чи захворювання із професійною діяльністю, визначає перелік випадків, які підлягають розслідуванню, встановлює строк давності для розслідування нещасних випадків на виробництві, визначає вимоги до санітарно-гігієнічних умов праці, а також функції і повноваження Державної служби України з питань праці із ведення обліку аварій, нещасних випадків, гострих і хронічних професійних захворювань та отруєнь і причин їх виникнення та ін..

Реалізацією цього правового акту забезпечуватиметься належний соціальний захист громадян, постраждалих на виробництві, зокрема тих, які працюють на умовах цивільно-правового договору або на інших підставах, передбачених законом, фізичних осіб – підприємців та інших.

Консультації щодо порядку застосування нового Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві можна отримати уЛьвівському відділенні Фонду соціального страхування України у Львівській області, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Сахарова, 42 або за телефоном: 297-01-62.

Поділитись: