У травні три мешканки Львівської громади відзначають свій столітній ювілей

У Львові продовжується традиція вітати довгожителів нашої громади, які відсвяткували 100 і більше років. Цього місяця троє панянок святкуватимуть свої уродини. Усі вони відзначатимуть столітній ювілей. Усі вони – мешканки Личаківського району Львова.           

Зокрема, першою цього місяця своє День народження відзначила Софія Зиза: 19 травня їй виповнилось 100 років. Анастасія Драбик святкуватиме столітній ювілей 27 травня. А наступного дня, 28 травня, з нагоди сторіччя прийматиме вітання Єлизавета Ярема.

Представники управління соціального захисту ЛМР відвідали Софію Зизу, від імені громади Львова привітали її та вручили від міста матеріальну допомогу у 5000 гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови.

Зауважимо, що усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на День народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу у сумі 5 000 гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 5 тис грн. Традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 15 років.

Загалом у 2023 р на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 315 тис грн.

Теги:
Поділитись: