У Львові незрячі змагалися у конкурсі на швидкість читання

У Львові в приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся конкурс «Читання шрифтом Брайля».  Участь у ньому взяли 10 незрячих мешканців Львова, які змагалися у читанні на швидкість та виразність. Цьогоріч конкурсанти читали твір Павла Загребельного «Роксолана». Про це повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР.

«Молодці всі, але так як це конкурс, переможці мусять бути. Тож, переможницею конкурсу стала Ніна Шпильчак, друге місце посіла Надія Грабовська, третє – Руслан Кмиць. Наш захід фінансово підтримало місто, а це означає, що всі наші конкурсанти отримали чудові подарунки – набори посуду», – розповіла керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза.

До речі, у червні в УТОС організовують ще кілька цікавих заходів: зокрема, це конкурс «Галицька господиня» та конкурс декламаторів. Крім того, люди з інвалідністю по зору змагатимуться у конкурсі «Українська писемність шрифтом Брайля». Усі ці заходи відбуватимуться в приміщенні спецбібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, що на вул. Січових Стрільців, 5. А фінансову підтримку конкурсів здійснюватиме управління соціального захисту ЛМР. Загалом на ці потреби передбачено 43 тис грн.

Довідка:

Громадська організація «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» є неприбутковою громадською організацією і налічує понад 650 осіб з порушенням зору 1 та 2 груп.

Основними статутними завданнями організації є соціальний захист людей з інвалідністю по зору, їх медична, трудова та творча реабілітація, адаптація до умов зовнішнього середовища, інтеграція у здорове суспільство, підтримка культурного та освітнього розвитку, матеріальна підтримка особливо потребуючих членів організації.

Поділитись: