У Львові для літніх людей організовують ознайомчі візити у Пункти незламності

Для львів’ян поважного віку, які відвідують Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування, влаштували ознайомчі відвідини у Пункти незламності. Літні пани та панянки побували у Пунктах незламності у супроводі соціальних працівників і психолога терцентру. А проходять такі візити у «спокійний» час, тобто коли не пролунав сигнал «Повітряна тривога», і коли не відключено електроенергію.  

Загалом фахівці територіального центру провели уже три такі ознайомчі візити. Зокрема, вони супроводжували літніх львів’ян у Пункти Незламності, які розгорнули у Палаці Хоткевича (вул. Кушевича,1), Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб (вул. Кирилівська, 3А), Шевченківській РА (вул. Липинського,11).

Важливо, що такі відвідини відбуватимуться щотижня. Проходитимуть вони у Пунктах незламності, які розташовані за різними адресами.

«Такі візити ми започаткували для того, аби ознайомити людей у поважному віці, власне, з самими пунктами Незламності та його можливостями. Тобто тепер вони знатимуть, де найближчий пункт, що у ньому можна зігрітися і випити чаю, що там є змога зарядити телефон. І, зрештою, літні люди розумітимуть те, що саме там під час реальної небезпеки вони не будуть самотніми: а таке розуміння для них дуже важливе», – розповіли в установі.

Крім того, під час цих візитів психолог центру пояснює усім присутнім як підтримати психічне здоров’я під час відключень світла, зокрема, як розпізнати паніку, як попередити виникнення паніки та техніки самодопомоги під час паніки.

Нагадаємо також, що у низці Пунктів незламності діють різного роду заходи. Зокрема, фахівці Львівського міського центру соціальних служб започаткували серію тренінгів з психологічної підтримки. Вони відбуваються у Пункті незламності, який розгорнули в палаці культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Тренінги відбувають щочетверга з 17:00 до 18:00 год. До групи психологічної підтримки можуть долучитися усі охочі.

Крім того, у Центрі Довженка (просп. Червоної Калини,81) планують проведення тренінгів з надання першої домедичної допомоги.

Поділитись: