Акція до 16 ДНІВ активізму ПРОТИ гендерно зумовленого НАСИЛЬСТВА

У Львівській міській територіальній громаді відбудеться акція до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства. Від 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначається “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”. Акція покликана привернути увагу до цієї теми та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства.
Цьогоріч UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, організував акцію під гаслом “Чуйність переможе насильство”. У 60 містах по всій Україні встановлюють мозаїку із зображенням різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло.

У Львівській міській територіальній громаді акція розпочнеться о 12:00 год. 25.11.2022 на площі перед входом до Центру Архітектури, дизайну та Урбаністики Порохова Вежа за адресою м. Львів, вул. Підвальна, 4.

Окрім мозаїки, під час акції презентують інтерактивну онлайн-гру, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства й про те, як мешканці Львівської міської територіальної громади ставляться до цієї теми та чи готові прийти на допомогу в разі потреби. Ці дані – результати повномасштабного дослідження громадської думки, яке UNFPA проводив у 30 містах України з грудня 2021 до лютого 2022. Переможці гри зможуть отримати фірмові подарунки.
Разом з тим, в рамках “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства” Львівським міським центром соціальних служб організовано фотовиставку під назвою – “{не} видиме”.
Метою виставки є привернення уваги містян та гостей міста до насильства над дітьми, яке може проявлятись у різних формах – фізичне, економічне, психологічне, сексуальне.

Впродовж 25 листопада – 10 грудня запрошуємо всіх охочих на перегляд світлин. Фотовиставка розміщена у Центрі Архітектури, дизайну та Урбаністики Порохова Вежа на першому поверсі (м. Львів, вул. Підвальна ,4). Вхід вільний.
Нагадуємо, від початку повномаштабного вторгнення росії, Україна зіткнулась із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. Українські жінки і чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від злочинів російських військових і найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.
Та разом із воєнними злочинами країни-агресора, продовжує існувати гендерно зумовлене насильство всередині українського суспільства, яке не менш глибоко ранить постраждалих. Тому важливо піднімати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, не бути байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитись, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.

Не мовчіть про домашнє насильство!
Якщо тобі чи твоїм рідним загрожує небезпека для життя дзвоніть:
102 – Національна поліція
Гарячі лінії підтримки:
15-47 – безкоштовна цілодобова “гаряча” лінія для жертв домашнього насильства;
116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна “гаряча” лінія з попередження домашнього насильства;
116-111 (з мобільного) та 0 800 500-225 (зі стаціонарного) – національна дитяча “гаряча” лінія
0 800 213-103 – цілодобова гаряча лінія безоплатної правової допомоги.
0 800 307 305 – лінія підтримки Мобільної бригади

Якщо виявлена небезпека життю або здоров’ю жінки/жінки та дітей, кривдник позбавив доступу до помешкання Національною поліцією (лінія 102) або Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, в тому числі постраждалих від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі при Львівському міському центрі соціальних служб (viber Мобільної бригади – 0669283702) організовується поселення у кризові кімнати, де вони перебувають лише кілька днів. Після чого, у разі потреби, їх переселяють у притулок, де жертви насильства можуть перебувати більш тривалий термін.

Поділитись: