У церкві Покрови охрестили дев’ятирічного мешканця «Маріяполіса» і повінчали його хрещених батьків

У модульному містечку «Маріяполіс», що на Сихові, подвійна радість. Прийняв Святу Тайну Хрещення девятирічний хлопчик Руслан, який разом зі своєю родиною перебуває у Львові через війну. Його хрещеними батьками стало подружжя, яке взяло шлюб. Охрестив Руслана і повінчав подружжя о. Андрій зі згромадження отців Селезіян святого Івана Боско, який є співкоординатором містечка «Маріяполіс».

Пані Марія разом зі своїми дітьми, дев’ятирічним Русланом та трирічним Рінатом, приїхали до Львова з Одеси.

«Через бойові дії я вирішила залишитись у Львові, адже тут набагато спокійніше, ніж в Одесі. А спокій це те, що зараз просто необхідно дітям. Як тільки запропонували зупинитись в «Маріяполісі» – одразу погодилась, Тут дуже добре, комфортно, а ще хороші працівники, які дуже у всьому допомагають.

А прийняла рішення про хрещення старшого сина тому, що хотіла, щоб у дитини був янгол-охоронець. Все ж таки зараз триває війна. Уже обрала хрещених і для молодшого синочка. Але вони його чекають вдома», – розповіла пані Марія.

Пані Марія хрещеними батьками для Руслана обрала подружню пару з Херсона, яка зараз також мешкає у «Маріяполісі». Родини товаришують з першого дня знайомства. За греко-католицьким обрядом хрещені батьки дитини повинні бути повінчаними. Тож майбутні хресні, Юлія та Дмитро, мали спочатку взяти шлюб. І на це вони радо погодилися. Пошлюбував пару у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці саме отець Андрій. А опісля він здійснив і обряд хрещення Руслана

Готувались до обряду хрещення та до вінчання родини відповідально. Хотіли, щоб було святково та урочисто. Тому майже усі члени сімей придбали собі вишиванки. Лише Руслан вишивану сорочку отримав у подарунок: її хлопчику презентував отець Андрій.

Нагадаємо, що у Львові функціонує три модульні містечка для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Знаходяться ці містечка на трьох локаціях: на території Стрийського парку, на вул Пулюя та на Сихові. Загалом ці містечка налічують 264 модульні будиночки, які розраховано на понад 1000 осіб.

Поділитись: