«Рука допомоги» допомогла здійснити його мрію

Олександра Волошина російсько-українська війна змусила виїхати з Криму та оселитися в древньому Львові. А з допомогою пілотного проекту «Рука допомоги» хлопець заснував інноваційну для України власну справу – інтернет-магазин з продажу мобільної техніки на основі дропшипінгу. На кошти, які отримав від програми, він придбав демонстраційні і водночас найбільш «ходові» на вітчизняному ринку моделі телефону, які вирішив продавати через сайт yourstuff.com.ua

Ще навчаючись у магістратурі Львівського національного університету ім. Ів. Франка, Олександр знав, що займатиметься власною справою. І тут пофортунило – йому як вимушеному переселенцю надійшло повідомлення від Львівського обласного центру зайнятості з пропозицією взяти участь у пілотній програмі.

– Започаткований бізнес не займає багато часу, а оскільки я ще навчаюся в аспірантурі, він мене цілком влаштовує. Зараз підготував проект з продажу галантерейних виробів (twoshoes.com.ua) – міських наплічників і взуття. Від реалізації такого товару менший прибуток, але за рахунок збільшення товарообороту зростуть і прибутки, – ділиться думками О. Волошин.

За його словами, дропшипінг – це вид підприємницької діяльності через інтернет , який полягає в реалізації товарів посередником. Тобто підприємець купує товар у виробника тільки після того, як отримав від клієнта оплату за нього, дохід формується за рахунок різниці між оптовою ціною , яка надходить на рахунок виробнику, і роздрібною, за якою відпускається продукція клієнту. Ключовою відмінністю цього виду діяльності є те, що придбаний товар відправляється покупцеві безпосередньо від виробника. Такий інноваційний вид бізнесу тільки розпочинає розвиватися у нашій країні і за ним велике майбутнє. У планах молодого бізнесмена відкрити звичайний магазин, у якому будуть і продавці, і обслуговуючий персонал, і менеджери з продажу.

– Якщо говорити про перспективу, то разом з друзями планую розкрутити ще більший проект з реалізації товарів для населення, тому потрібно буде залучати до роботи найманих працівників. Зараз активно обговорюємо цю ідею, прораховуємо фінансову частину. Адже у бізнесі не можна стояти на місці, бо тебе переженуть, – сміється Олександр.

Хлопець задоволений тим, що скористався коштами пілотного проекту «Рука допомоги» для заснування підприємницької діяльності. Тепер він і знайомим радить співпрацювати з центром зайнятості, адже йому служба дуже допомогла. «Власна справа – вигідна штука для студентів чи аспірантів. По-перше, вона не займає багато часу, а є заробіток. А по-друге, не дуже працедавці беруть на роботу молодь, котра ще навчається, – стверджує Олександр, – А нині всі хочуть мати власну копійку й бути незалежними».

Олег Юзич,провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості

Поділитись: