Мистецький проект «Текстильні інспірації»

Львів’яни літнього віку цікаво проводять дозвілля. Так, вчора городяни побували на експериментальній виставці авторів-текстильників різних поколінь, зокрема, молоді, а також художників інших видів мистецтва, які ніколи не працювали в текстилі, проте мають творчий потенціал та бажання спробувати створити свій авторський шедевр.

Присутні оглянули експозицію на якій представлено оригінальні твори, створені з використанням широкого арсеналу текстильних технік та матеріалів. Зокрема, представлено ткацтво, холодний та гарячий батік, вільний розпис, вузликову техніку «шіборі», аплікацію, колаж, друк на тканині, а також комбіновані та авторські техніки.

Відвідувачі відзначили, що експоновані на виставці роботи відображають як традиційні образи, так і авангардні сучасні мистецькі тенденції. Декоративні композиції позначені неабиякою творчою фантазією авторів, котрі трансформуючи образи, відчуття, ідеї, створюють концептуальні ексклюзивні мистецькі твори.

Також відвідувачі побачили майже півсот робіт відомого українського живописця – Івана Козака, мали нагоду особисто поспілкуватись з автором. Присутні відзначили, що основною запорукою портрета є подібність, людське тепло і життєва безпосередність.

Захід організовано відділенням соціальної адаптації Львівського міського територіального центру.

Організатор культурно – дозвіллєвої діяльності Віра Костецька.

 

Поділитись: