У Львові майже тисяча дітей отримають грошову допомогу з нагоди Дня святого Миколая: це і діти учасників АТО; і вихованці дитячих будинків сімейного типу, і дітки-сироти, і дівчатка та хлопчики, які перебувають під опікою; і дітки, батьки яких мають інвалідність з дитинства. На ці виплати у міському бюджеті передбачено близько 2, 3 млн. грн. Про це повідомили у департаменті гуманітарної політики ЛМР.

«Цього року на грошову допомогу до Дня святого Миколая ми передбачили не тільки рекордну суму, а й розширили категорію дітей учасників АТО, які отримають, якщо можна так сказати, «фінансовий дарунок» з нагоди улюбленого усіма свята. Зокрема, вперше отримають кошти діти бійців-добровольців, які захищали східні кордони України, а також донечки та синочки внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО. Таких у Львові мешкає 63 дитини: вони усі отримають по 2 тисячі гривень.

Окрім того, кошти передбачено і на виплату дітям з інвалідністю, батьки яких є учасниками АТО, а також дітям, батьки яких отримали інвалідність під час своєї участі в антитерористичній операції. У нашому місті живе 252 такі дитини і отримають вони по 3 та 2 тисячі гривень відповідно.

Традиційно допомогу від міста отримають діти, пасинки, падчерки, усиновлені (віком до 23 років) осіб, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО. На жаль своїх найрідніших у Львові втратили 103 дитини. Вони отримають виплату у 10 тисяч гривень», – розповіла директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Зауважимо, що по 1 тис. грн. допомоги нададуть й дітям-сиротам та дітям, які перебувають під опікою та піклуванням, виховуються в дитячих будинках сімейного типу і прийомних сім’ях. У Львові зареєстровано 395 дітей згаданих категорій. Також по 1 тис. грн. допомоги нададуть 69 дітям до 18 років осіб з інвалідністю по зору 1-ї та 2-ї груп, а 60 дітей до 18-ти років осіб з інвалідністю з дитинства 1-ї та 2-ї груп отримають по 1, 5 тис. грн.

Поділитись: