У Львові люди з інвалідністю по зору змагалися у кулінарному конкурсі

У Львовів приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся кулінарний конкурс «Галицька господиня». Під час конкурсу свої кулінарні таланти демонстрували 20 незрячих мешканців Львова.

«Конкурс «Галицька господиня» відбувається уже дванадцять років поспіль і він є надзвичайно популярним серед львів’ян з інвалідністю по зору. Цей рік не виключення: до участі у ньому зголосилось багато талановитих учасників, які, на думку членів журі, а це були виключно чоловіки, приготували вишукані страви. Усі страви наших кухарів були чудовими і на смак, і на вигляд. Зауважу, що сьогодні куховарили люди різного віку: змагались й зовсім молоді учасники, й господині, яким за 70 років. І, навіть, чоловіки, яких було п’ятеро, демонстрували свої уміння. Один із них, до речі, – у трійці лідерів», –розповіла керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза.

Щодо переможців: беззаперечну першість виборов салат «Квітка» Дітчук Олени. Страва була гарно презентованою: у формі квітки, на яку «приземлились» бджілки. Та найбільше у страві припав до смаку суддям майонез, який учасниця приготувала своїми руками. Другу сходинку посів салат Романи Савки. У складі якого –родзинки, сир фета, мікс салатів, яблуко, горіхи, кунжут і «зірка» страви – заправка з гранату. Трете місце – за стравою «Іжачок». Його зайняла Наталія Гусак. Свій салат вона презентувала у формі їжачка.

«Цього року, як зрештою і багато років поспіль, місто фінансово підтримує конкурси УТОС, бо розуміємо: це – важливо. Тому на фінансову підтримку заходів, які організовує ця організація, з міського бюджету надали 35 тис. грн. Частину із цих коштів скерували, власне, на потреби кулінарного конкурсу, і переможці, і учасники якого отримали чудові подарунки – скатертини, які стилізовані під українську вишивку», – зазначив начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Нагадаємо, що 23 травня о 12:00 год. у приміщенні спецбібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, що на вул. Січових Стрільців, 5, люди з інвалідністю по зору змагатимуться у конкурсі «Українська писемність шрифтом Брайля». Крім того, 16 травня для незрячих людей відбувся конкурс «Читання шрифтом Брайля».

Довідка:

Громадська організація «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» є неприбутковою громадською організацією і налічує понад 700 осіб з порушенням зору 1 та 2 груп. Свою діяльність організація провадить з листопада 1939 року як осередок незрячих на Львівщині, а з 1959 року – як окремий структурний підрозділ Всеукраїнської організації УТОСу.

Основними статутними завданнями організації є соціальний захист людей з інвалідністю по зору, їх медична, трудова та творча реабілітація, адаптація до умов зовнішнього середовища, інтеграція у здорове суспільство, підтримка культурного та освітнього розвитку, матеріальна підтримка особливо потребуючих членів організації.

Поділитись: