Дискотеки, екскурсії, майстер-класи: за І півріччя 2018 року фахівці центрів денного дозвілля Львівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для своїх підопічних – літніх львів’ян провели 489 цікавих та різноманітних колективних заходів.

«Відвідувачі центрів денного дозвілля побували на різнопланових екскурсіях, зустрічах з громадськими діячами, відвідали концерти та вистави у театрах. А ще вони займалися спортом просто неба, висаджували саджанці дерев, відвідували дитячі будинки. Для літніх львів’ян організовували фотосесії та дні краси. Незабутні враження отримали львів’яни літнього віку від танцювального заходу «Разом б’ються в танці серця» у нічному клубі «Picasso», де вони брали участь у майстер-класі з танців, який провели танго-клуб «Люди вулиць». Початок літа одинокі літні люди зустрічали в Шевченківському гаю, де спільно з громадською організацією «Українська академія лідерства», ми провели соціальний проект «Літо для літніх людей». Понад 200 людей похилого віку слухали пісні, спостерігали за цікавим шоу, мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи та отримали смачні частування», – розповів директор Львівського терцентру Віталій Брославький.

Крім того, фахівці терцентру організували низку заходів під назвою «Етнічний код українського народу»: відбулись майстер-класи із пов’язування хустки по-лемківськи, по-бойківськи, по-гуцульськи, а також дегустування традиційних українських страв – пиріжків по-слобожанськи, лемківської киселиці, гуцульського кулешу з бринзою. А в рамках проекту «Остерігайтесь шахрайства» ініційованого Патрульною поліцією Львівської області спільно із відділенням відбулось ряд заходів спрямованих на запобігання шахрайських дій стосовно літніх мешканців Львова.

«Ми хочемо зробити життя людей поважного віку активним, веселим та цікавим, тому й урізноманітнюємо їх дозвілля різноманітними заходами. При цьому ми враховуємо усі їх побажання, вподобання, зацікавлення та пропозиції. Тому формуємо групи за інтересами: адже є люди, які хочуть побувати на прогулянці, подихати свіжим повітрям, для когось найкраще дозвілля – екскурсії історичними місцями, музеями чи церквами й монастирями, але є й такі, для кого найкращий відпочинок – активні заняття, різноманітні конкурси, спортивні заходи», – додала в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Загалом працівники територіального центру у центрах дозвілля для літніх громадян щоденно проводять різнопланові заходи. У кожному заході бере участь 10-15 старших мешканців Львова. Кожну групу обов’язково супроводжує на прогулянці, екскурсії чи тренуванні працівник Львівського міського терцентру.

Поділитись: