У Львові для людей з особливими потребами організували три пізнавальні мандрівки

Півсотні дорослих осіб з розумовою неповносправністю у супроводі асистентів-волонтерів побували у одноденній мандрівці до села Раковець. Ця подорож стала можливою завдяки соціальному заходу «Долаємо бар’єри разом», який напрацювали в ГО «Лярш-Ковчег», а також фінансової підтримки Львівської міської ради.

Як повідомили у ГО «Лярш-Ковчег», ця подорож покликана сприяти соціалізації та інтеграції людей з розумовою неповносправністю у новому середовищі. Також даний захід має на меті підтримати батьків чи опікунів людей з особливими потребами. Крім того, у таких мандрах набувають практичного досвіду асистенти і волонтери, який вони зможуть у майбутньому застосувати у щоденній роботі з «особливими» людьми.

Загалом в межах заходу «Долаємо бар’єри разом», попри подорож до Раківця, відбудеться також одноденний виїзд до Унева. Ще одна подорож до Ясениці-Замкової, яка, до речі, тривала п’ять днів, уже відбулася. На ці три подорожі в управлінні соціального захисту ЛМР скерували майже 120 тисяч гривень.

Нагадаємо, що такі соціальні заходи ГО «Лярш-Ковчег» та управління соціального захисту проводять уже не перший рік. Зокрема, у 2018 році по півсотні осіб з особливими потребами побували в одноденних подорожах у Гошеві, Бориславі, Раковці, Тернополі та Меденичах, а також у чотириденній мандрівці до с. ЛІбухова, що на Старосамбірщині.

Поділитись: