У Львові для дітей та молоді із особливими потребами організували заняття з іпотерапії

Група у 10 осіб хворих на ДЦП, серед яких діти та молодь, пройдуть курс іпотерапії. Заняття організували у Громадській організації Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я» для хворих на церебральний параліч. Фінансову підтримку цього заходу здійснили в управлінні соціального захисту ЛМР.

«Постійна реабілітація для хворих на ДЦП, є життєво необхідною. А іпотерапія для таких людей є одним з найбільш ефективних методів реабілітації. Крім того, іпотерапія дає можливість покращити не тільки фізичний, а й психологічний стан. Саме тому ми завжди підтримуємо такого роду заходи», – розповів начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Загалом відбудеться по 30 сеансів для кожної особи, а займатимуться вони на манежі стадіону СКА, що навул. Клепарівська, 39а. Триватимуть заняття з іпотерапії упродовж чотирьох місяців: з травня по серпень 2018 року. Верхова їзда на конях відбуватиметься виключно у супроводі досвідченого інструктора з іпотерапії. На реалізацію проекту з бюджету Львівської міської ради скеровано 60 тис грн.

Слід зауважити, що за фінансової підтримки управління соціального захисту ЛМР триває курс іпотерапії і для дітей з вадами зору. Цей курс пройде десятеро дітей. На потреби заходу з бюджету Львова скерували 22 тис. грн.

Поділитись: