У Львові 300 людей поважного віку візьмуть участь у «Мандрівках рідним краєм»

Літні дідусі та бабусі, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі соціального обслуговування, продовжуютьмандрувати Львівщиною. Цими вихіднимилітнільвів’яни побували у Жовкві.

Як повідомив начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, на циклподорожей, що має назву «Мандрівки рідним краєм», з бюджету міста скерували 36 тисяч гривень. Ці кошти передбачено на 10 мандрівок: до Меденич, Дрогобича, а ще мандрівники відвідають Страдч, Каховино та Наконечне Перше. П’ять поїздок, в села Урич, Крехів, Унів, до Олеського замку та у м. Жовкву уже відбулась.

У Жовкві, зокрема, літні мандрівники відвідали старовинний костел святого Лаврентія, монастир отців Василіян, Домініканський монастир, побували у музей «Жовківський замок», а ще вони піднялись на оглядовий майданчик Ратуші та оглянули синагогу. Екскурсовод п.Віктор, який супроводжував групу мандрівників, показав експонати розкопок, які проводять поблизу синагоги. Старші львів’яни пройшлись старовинними вуличками Жовкви, центральною площею Вічевою, а також оглянули житлові будівлі 17 століття й торгові кам`яниці.

«Усім дуже сподобалося компактність Жовкви, невеликі відстані від однієї точки до іншої та й сама загадкова краса королівського міста», – додали в Львівському терцентрі.

Слід зауважити, що у мандрівці взяли участь 30 літніх людей. А загалом до усіх подорожей у територіальному центрі планують залучити щонайменше 300 своїх підопічних. Заплановано, що усі мандрівки повинні відбутись упродовж жовтня-листопада цього року.

 

Поділитись: