На Львівщині відбулись регіональні відбіркові змагання VII Всеукраїнської  спартакіади «Сила духу»

26 червня 2019 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області спільно з Львівською обласною організацією ФСТ «Спартак» проведено відбіркові регіональні змагання в рамкахVII Всеукраїнської спартакіади «Сила духу». Даний захід відбувся на базі спортивних споруд Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості.

Спартакіада для потерпілих на виробництві відбувається цьогоріч всьоме та стала традиційним спортивним заходом. З кожним роком управління докладає максимум зусиль для залучення більшої кількості людей, які отримали травми на виробництві чи професійні захворювання, в тому числі осіб з інвалідністю.

Метою проведення Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» є надання можливості потерпілим на виробництві соціальної адаптації, повернення до активного життя, їх реабілітації та залучення органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості до проблем осіб з інвалідністю.

Змагання розпочались з урочистого шикування команд та виконання державного гімну. Право підняти державний стяг України заслужили неодноразові учасники Спартакіади – спортсмени –аматори, що представляли команду Львівського відділення – Ольга Харченко та Роман Гутник.

Цьогоріч у заході взяли участь 16 команд, які були представлені 83 учасниками. Змагання відбулись у шести видах спорту: армспорт, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, бомбаскет та шахи.

Для десятків спортсменів ця подія вже стала традиційною, однак багато учасників взяли участь у змаганнях вперше, в тому числі троє переселенців із зони проведення Операції об’єднаних сил.

Змагання з кожного виду спорту проходили у напруженій боротьбі, учасники докладали максимум зусиль для досягнення найкращого особистого результату. Так, у атлетичних видах програми армспорті та гирьовому спорті відбулось справжнє спортивне та емоційне протистояння. З армспорту у ваговій категорії до 80 кг. перемогу здобув Степан Гальків (Миколаївський район). У ваговій категорії до 90 кг Янишин Михайло (м. Трускавець) посів третє місце, Лучин Григорій (м. Червоноград) обійшов попередника на одну позицію, а кращим став Сторощук Ростислав (м. Червоноград). У найважчій ваговій категорії – понад 90 кг бронзову медаль здобув Гадевич Василь (Золочівський район), срібним призером став Журба Юрій (Бродівський район), а абсолютним переможцем – Кулєба Василь (Золочівський район).

У гирьовому спорті у ваговій категорії до 80 кг бронзу виборов Михайлюк Мирон (Дрогобицький район), срібну нагороду отримав Лісецький Богдан (Сокальський район) і абсолютним переможцем та володарем золота став Андрущак Володимир (м. Червоноград). У ваговій категорії до 90 кг тріумфатором змагань став Лупак Ігор (Дрогобицький район). У ваговій категорії понад 90 кг перше місце виборов представник Золочівського району – Кулєба Василь, друге місце у Левкуша Володимира, а третє у Струса Романа, представників Червонограду.

У настільному тенісі змагалися чоловіки, жінки та в окремому заліку особи з інвалідністю-візочники. Серед жінок абсолютною переможницею стала Ірина Шульц (м. Трускавець). У чоловіків Пелех Микола (м.Червоноград) виборов бронзову нагороду, Яковенко Петро (м. Червоноград) – срібну і на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся Шулєпов Максим (Старосамбірський район). Серед осіб з інвалідністю-візочників Андрій Войтович (м.Пустомити) замкнув призову трійку, Роман Гутник (м.Львів) став срібним призером, а його товариш Андрій Мостовий (м.Львів) став переможцем змагань.

За програмою дартс змагалися у двох вправах: метання дротиків з положення сидячи і у положенні стоячи. Третє місце виборов Горбалюк Іван(Яворівcький район),Лупак Ігор (Дрогобицький район) став другим, поступившись переможцю змагань Барану Ігорю (м.Червоноград). Серед жінок замкнула трійку переможців Харченко Ольга (м.Львів), другою стала Шульц Ірина (м.Трускавець) і спортсменка з Жидачівського району Купець Галина стала переможницею змагань. У осіб з інвалідністю-візочників третім став Мостовий Андрій (м.Львів),другим – Войтович Андрій (м. Пустомити), аГутник Роман піднявсяна першу сходинку п’єдесталу пошани.

Дуже емоційно та насичено проходили змагання з бомбаскету, в яких учасники змагалися у двох вправах: кидання м’яча в баскетбольне кільце у положенні сидячи і у положенні стоячи. Серед чоловіків Лучко Андрій (м.Червоноград) став володарем бронзової медалі, а перше і друге місця розіграли червоноградці Ігор Косов та Богдан Подоляк. Кращий результат показав Косов Ігор. Серед жінок кращою стала Купреєва Людмила (Золочівський район), срібло здобула стриянкаМарушка Галина, а бронзу представниця Золочівщини Крамар Емілія.

У шахових баталіях виявили бажання позмагатися лише чоловіки. Білик Любомир (Миколаївський район) виборов бронзову медаль, срібло здобув Микола Бодьо (Дрогобицький район), а абсолютним переможцем третій рік поспіль став – Мирослав Кутира(м.Червоноград).

У комплексному загальнокомандному заліку найкращими виявились представники міста Червоноград, друге місце посіла команда Золочівського району, а трійку призерів замкнули спортсмени-аматори Дрогобиччини.

Усі призери змагань були нагороджені медалями, а переможці – кубками.

Переможці в особистих змаганнях сформують команду Львівської області та представлятимуть Львівщину у фінальному етапіVII Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», який відбудеться 18-20 вересня 2019 року у м. Ужгороді на базі спортивного комплексу «Юність».

Поділитись: