Львів’яни поважного віку відвідали монастир та церкву Св. Онуфрія

У четвер, 19 квітня, літні львів’яни, які є підопічними Львівського міського територіального центру, побували в церкві Святого Онуфрія. Про це розповіли у Львівському міському територіальному центрі соціального обслуговування.

«Під час екскурсії, яку провів брат Боніфатій, наші підопічні довідались про один із найстаріших у місті Лева діючиймонастир Святого Онуфрія. Він зовсім не схожий на інші – відносно велика територія, яка оточена муром, там є і город, і сад, і клумби, і газони. Брат Боніфатій також розповів, що на території монастиря розміщена одна з найстаріших і найбагатших бібліотек міста Лева, у якій збереглися сотні безцінних книг і наукових праць, близько п’ятиста рукописів та рідкісних видань, історичних документів, накопичених впродовж трьох століть», – зазначила організатор культурно – дозвіллєвої діяльності Львівського терцентру Віра Костецька.

Екскурсія літнім львів’янам надзвичайно сподобалась. «Вони відзначили, що тут усе оповите таємничістю і благодаттю, яка переповнює і в непорушних стінах цієї святині зберігається вікова мудрість нашого минулого», – додала Віра Костецька.

Слід зауважити, у центрах дозвіллях для літніх громадян щоденно проводять різнопланові заходи. Цього тижня провели такі заходи: заняття з йоги, екскурсійну прогулянка Стрийським парком, захід зі спільної посадки дерев підопічними терцентру та учнями середньої загальноосвітньої школи №78 «Сплітаємо коріння поколінь», майстер-клас «Аплікація з кавових зерен». У кожному заході бере участь 10-15 старших громадян Львова.

 

Поділитись: