Львів’яни літнього віку цікаво проводять дозвілля

Вчора літні люди Львівського міського територіального центру побували на пізнавальній екскурсії в Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України. В часі спілкування з екскурсоводом Валентиною Тельнюк присутні дізнались, що Музей етнографії та художнього промислу – єдиний музей етнографії в Україні, був створений 1951 року та підпорядковується Інституту народознавства Національної Академії Наук України. Сьогодні його експозиція поділяється на два відділи: етнографічний (понад 44 000 експонатів) і мистецького промислу (понад 28 000 експонатів).

Відвідувачі пізнали глибини розвитку народних культур, особливості побуту, обрядів і звичаїв, побутової культури та народного мистецтва українців, а також зразків декоративно-ужиткового мистецтва народів світу. Дізнались також про те, що історія музею сягає останньої чверті ХІХ ст., періоду заснування у Львові двох великих музейних осередків – Міського промислового музею (1874 р.) та Музею Наукового товариства Т. Шевченка (1895 р.), які відіграли значну роль у збиранні, збереженні та популяризації творів народного і професійного декоративно-ужиткового мистецтва, розвитку етнографічної та мистецтвознавчої наук.

Великою приємністю для літніх людей було спілкування з директором Інституту народознавства НАН України академіком Степаном Павлюком.

Відвідування музеїв стало хорошою традицією пізнавального дозвілля для людей поважного віку. Ми вдячні керівництву та працівникам музеїв за сприяння та підтримку соціальних проектів і розвиток програми пізнавального дозвілля для літніх городян, адже ці люди потребують великої уваги та підтримки.

Захід організовано відділенням соціальної адаптації Львівського міського територіального центру.

Організатор культурно – дозвіллєвої діяльності Віра Костецька.

 

Поділитись: