Львів реалізовує чимало програм соціальної підтримки бійців АТО та їхніх рідних, у тому числі – й унікальну для України програму «Про захист інтересів учасників антитерористичної операції». Також із травня 2016 року у Львові діє Центр надання послуг учасникам бойових дій, який, окрім надання послуг, допомагає бійцям у працевлаштуванні, скеровує їх на оздоровлення, організовує освітні, культурні та розважальні заходи і проекти. Також центр приймає документи на міські програми соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей.

Місцеві програми соціального захисту бійців АТО у Львові

Житло.На вул. Під Голоском здано в експлуатацію першу чергу будинку на 53 квартири. Житло у цьому будинку виділили 42 родинам: 27 – сім’ї загиблих учасників антитерористичної операції, 9 – учасники антитерористичної операції з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 6 – особи з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок війни, які не мали права на забезпечення житлом за рахунок державних коштів. На будівництво першої черги цього будинку з міського бюджету Львова виділено понад 53 млн грн.

Одноразова матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис грн.Станом на зараз, уже 1839 бійців АТО отримали одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис грн.

Одноразова матеріальна допомога бійцям — мешканцям Львова на дороговартісне лікування.Розмір допомоги визначає Комісія у кожному конкретному випадку.

Грошова компенсація бійцям з інвалідністю війни I-III групи на реабілітацію або санаторно-курортне лікування.Грошова компенсація виплачується у порядку, затвердженому рішенням виконавчого комітету. Це І група – 50 тис грн, ІІ група – 15 тис грн, ІІІ група –10 тис грн.

Реабілітаційна допомога

Учасникам АТО надається реабілітаційна допомога у відділеннях фізичної реабілітації лікарні швидкої медичної допомоги, кабінетах фізичної реабілітації, створених на базі невролоогічних відділень 5-ї та 8-ї лікарень, а також кабінетах фізичної реабілітації, які створені на базі районних поліклінік м. Львова: вул. Хімічна 7а, вул. Г. Мазепи, 25, вул. Симоненка, 4, пр. Червоної Калини, 68, вул. Виговського, 32, вул. Медової Печери, 1.

Щорічна одноразова матеріальна допомога до Дня Матері та Дня Батькабатькам осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО – мешканців м. Львова, у порядку, затвердженому рішенням виконавчого комітету – 5 тис грн.

Поділитись: