Фінансування допомог, страхових виплат і послуг: Фонд соціального страхування роз’яснює переваги офіційного працевлаштування

Кожен офіційно працюючий в Україні є застрахованим на випадок загальної чи професійної хвороби, травми на виробництві, необхідності догляду за хворим членом родини, смерті тощо. Фінансування допомог, страхових виплат і послуг у разі настання страхових випадків гарантує Фонд соціального страхування України. 

На сьогодні під опікою Фонду знаходиться майже 12 млн застрахованих осіб – офіційно працюючих найманих працівників,фізичних осіб-підприємців, осіб, які працюють на умовах цивільно-правових договорів. Зокрема, Львівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області обслуговує близько 350 тис  застрахованих осіб.

Водночас, нелегальна зайнятість є причиною відсутності соціального захисту і гарантій на випадок втрати працездатності, вагітності тощо для тисяч людей. Тому Фонд соціального страхування України закликає усіх працівників не позбавляти себе права на соціальний захист і допомоги та не погоджуватись на неоформлену відповідним чином трудову діяльність.

Додаткову інформацію щодо прав застрахованих осіб на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за рахунок коштів Фонду соціального страхування України можна отримати у Львівському відділенні УВД ФССУ у Львівській області (м.Львів, вул.Сахарова,42,тел.: (032) 297-16-59).

Поділитись: