Для літніх дідусів та бабусь організували екскурсію в Зоологічний музей

Вже стало хорошою традицією щотижня організовувати цікаві та пізнавальні заходи для самотніх людей поважного віку, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі. Так, літні дідусі та бабусі мали нагоду відвідати Зоологічний музей, який є науково-навчальним підрозділом біологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка.

«Під час проведення екскурсії присутні дізнались, що Зоологічний музей у Львові є одним із найстаріших університетських музеїв Європи і був заснований у 1784 році. Літні люди довідались про те, що фонди Музею зоології презентують тваринний світ усіх акваторій земної кулі й всіх континентів (за виключенням Антарктиди), а наукові колекції музею налічують понад 178 тисяч експонатів – 10 тисяч із яких формують експозицію. Зацікавив відвідувачів той факт, що експозицію Зоологічного музею Львівського національного університету ім. Івана Франка та його наукові фонди було внесено до списку об’єктів, які становлять національне надбання», – розповіла організатор культурно – дозвіллєвої діяльності Львівського міського територіального центру Віра Костецька.

Загалом працівники територіального центру у центрах дозвілля для літніх громадян, щоб якомога більше урізноманітнити дозвілля і залучити до участі щонайбільше людей поважного віку, щоденно проводять різнопланові заходи. У заходах беруть участь 10-15 старших мешканців Львова. Кожну групу обов’язково супроводжує на прогулянці, екскурсії чи тренуванні працівник Львівського міського терцентру.

 

Поділитись: