Цієї п’ятниці у Львові вакцинують бездомних

Львівська міська рада організовує пункт вакцинації для бездомних осіб, аби вони могли отримали щеплення та захистити своє життя і здоров’я від коронавірусу. Пункт діятиме у п’ятницю, 26 листопада, у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян, що на вул. Кирилівській, 3а, із 11:00 до 18:00.

«Такий пункт вакцинації ми створюємо з метою дати змогу тим, хто перебуває у складних життєвих обставинах, вакцинуватись та мати захист від хвороби, яка зараз набула загрозливих масштабів. Ми порадились із громадськими організаціями, які працюють з бездомними та організовують їх харчування, і дійшли спільної думки, що пункт працюватиме в окремий день, щоб усі охочі могли скористатись цією можливістю», – прокоментував в.о. директора департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

Вакцинуватимуть мобільні бригади усіма наявними видами вакцин. Перед щепленням будуть проводити обстеження та надавати медичні пам‘ятки щодо можливості звернутися до поліклініки чи лікарні за умови виникнення побічних ефектів. Отримати щеплення можна й за відсутності документів, що посвідчують особу.

«Організовуємо мобільний пункт щеплень, куди найбільш незахищені, а це люди, які не мають постійного місця проживання, зможуть прийти і вакцинуватись. Пункт вакцинації функціонуватиме у нашій установі – Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на вул. Кирилівській, 3а, уже цієї п’ятниці, 26 листопада, з 11:00 до 18:00.

У цей час у центрі працюватимуть медики та волонтери. Отримати щеплення можна буде навіть без документа, який підтверджує особу. Крім того, запропонуємо усім гарячий чай та печиво. Інформацію серед бездомних поширюватимуть наші працівники. Допомагатимуть нам і волонтери та громадські організації, які організовують харчування», – зазначив керівник управління соціального захисту Ігор Кобрин.

Кожен із вакцинованих безхатьків отримає від лікаря відповідну довідку про те, що він отримав щеплення. Вакцинація відбувається з добровільної згоди охочих.

Зазначимо, цю ініціативу втілюють у співпраці з громадським організаціями: ГО «Благоустрій рідного міста», ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя», БФ «Там де живе надія», Релігійна громада Храму Христового Воскресіння, ГО «Вектор допомоги», БФ «Серця надії», Корпорації Добрих Справ, «Еліос Львів», Спільнота святого Егідія, УПЦ, ГО «Тарілка» та ін.

Поділитись: