Запрошуємо до участі в проекті

Стартував проект нової соціальної послуги відповідно до постанови Кабміну від 03.10.2023 №1049 «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості».

Варто зазначити,  що до проекту вже приєднались 95 територіальних громад з різних областей України. Найбільше у Київській, Івано-Франківській, Чернігівській та Житомирській областях.

Також, затверджено постанову Кабміну від 23.01.2024 №83 «Про організацію діяльності та забезпечення функціонування центрів  життєстійкості». Планується, що найближчим часом будуть організовані Центри життєстійкості – безбар’єрні, безпечні простори, де кожен зможе отримати психосоціальну підтримку та  інші послуги. Такі центри мають бути відкриті у 20 областях.

Послуга з формування життєстійкості включає в себе 4 ключові компоненти: 

  1. первинну консультацію з кейс-менеджером – скринінг для виявлення потреб людини і подальшого її спрямування до необхідних спеціалістів/фахівців;
  2. групові заняття з психологом, а також тренінги із самодопомоги (попередньо усі психологи проходять тренінгові навчання від ВООЗ);
  3. групові семінари/навчання (проводяться за міжнародними стандартами програмам ЮНІСЕФ) з розвитку батьківських компетентностей, організацію батьківських клубів;
  4. координацію та посилення місцевого волонтерства для згуртування населення громади та реалізації ініціатив.

Хто може подаватися на конкурс надавачів послуги?

Участь у проекті можуть прийняти представники громадського сектору та комунальні некомерційні підприємства. А надавачем послуги життєстійкості може стати юридична особа або фізична особа-підприємець внесена до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг .

Закупівля послуг відбувається через укладання договору між Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю, який проводить конкурс надавачів, та організаціями-переможцями.

Держава покриває такі витрати надавача соціальних послуг: оплату роботи команди надавача (разом із податком ЄСВ); оплату послуг залучених надавачем спеціалістів (за договором); витрати на канцелярські та господарські товари; витрати на продукти харчування для отримувачів послуги; інші документально підтверджені організаційні витрати надавача.

Також, Мінсоцполітики за підтримки партнерів (фондів ЮНІСЕФ, ВООЗ) проводить навчання та забезпечує методичними матеріалами команду надавача послуги життєстійкості.

 

Дедлайн подачі заявок на конкурс – 05 березня 2024 року msp.gov.ua/news/23560.html .

Для зручності, заявки на участь у проекті можна подати у кілька способів:

  • через електронну систему взаємодії органів виконавчої влади, або за адресою: з копією на адресу
  • надіслати паперову форму заявки за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10.

Усі свої запитання ви можете скеровувати на електронну адресу:

Зверніть увагу, що надавачі можуть подавати свої кандидатури поза конкурсом – за умови, що вони надаватимуть послугу власним коштом або за підтримки благодійника.

Додаткову інформацію, щодо участі в проекті, Ви можете дізнатись у відділі соціальних послуг та технічного супроводу управління соціального захисту ДГП ЛМР, за телефоном: (032) 261 44  71.

Поділитись: